Un criteriu de baza pentru automobilistii romani la cumpararea unei masini este consumul de combustibil. Cele mai economice masini sint Citron C2, Fiat Panda si Renault Clio.

O masina poate consuma mai mult decit arata fisa tehnica sau mai putin. Cind este efectuat consumul unei masini, nu se da drumul la aerul conditionat, nu merge casetofonul, iar in masina se afla o singura persoana, spun specialistii din domeniul auto.

Cel mai avantajos pentru un automobilist este modelul Citron C2 cu motor de 1,4 I HDI SX. Masina are un consum mixt de 4,1 litri la suta de kilometri. Consumul urban al masinii este de 5,1 la suta de kilometri, iar daca automobilistul are de facut un drum in afara orasului, trebuie sa pregateasca 3,6 litri de motorina pentru suta de kilometri. Preturile la Citron C2 incep de la 7.470 de euro, CIP.

Clio si Panda, locul doi

Pe locul doi la ne-consumul de carburant diesel se afla modelele de la Renault si Fiat. Renault Clio, cu motor de 1,5 litri, care pune la dispozitia soferului 65 de cai-putere, are un consum mixt de 4,3 litri la suta de kilometri. Pretul la Clio incepe de la 6.957 de euro, CIP. Cu buzunarul automobilistului tine in aceeasi masura si Fiat Panda. Varianta, cu motor de 1,3 litri Multijet, are un consum combinat de 4,3 la suta de kilometri, puterea dezvoltata de aceasta motorizare fiind de 70 de cai-putere. Pe locul trei in topul celor mai economice masini se afla Nissan Micra. Cu acest model automobilistul poate parcurge in afara orasului drumuri cu 4 litri de motorina la suta de kilometri, in oras cu 5,6 litri la suta de kilometri, consumul mixt al acestei masini fiind de 4,6%.

Motoare economice pe benzina

Cel mai economic model pe benzina este Kia Picanto. Consumul mixt al acestui model este de 4,9 litri de benzina la o suta de kilometri. Pretul la Picanto incepe de la 5.885 de euro, CIP. Pe locul doi in topul masinilor economice pe benzina se gaseste modelul de la Daewoo, Matiz. Consumul combinat al modelului este de 5,3 litri la o suta de kilometri de drum. Pretul la Matiz incepe de la 5.229 de euro, cu toate taxele incluse. Cu un consum de 5,5 litri la suta de kilometri, Fiat Punto figureaza in topul facut de ziarul Cotidianul pe locul trei. Pretul pentru Punto incepe de la 7.380 de euro, CIP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri