Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic direct asupra Bengoss Comimpex SRL Bucuresti de catre Dufa Deutek SA Bucuresti, a anuntat autoritatea pentru concurenta.
Analiza concentrarii economice a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante.

"Astfel, desi concentrarea economica notificata cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, iar autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

La sfarsitul lunii martie düfa Deutek a semnat achizitia intregului pachet de actiuni al companiei Bengoss Comimpex, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, ca urmare a unei tranzactii in valoare de 18,9 milioane euro.

In urma semnarii achizitiei actiunilor Bengoss Comimpex, düfa Deutek isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

Potrivit directorului düfa Deutek, semnarea achizitiei permite companiei sa intre pe un segment tehnologic nou si sa furnizeze un portofoliu complet de materiale de constructii. Se urmareste, de asemenea, inregistrarea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 milioane euro in 2009 si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maximum doi ani.

Compania Bengoss Comimpex este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii.

Compania düfa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii düfa Deutek.

düfa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile companiei se numara düfa Deutek, SuperWeiss si Danke.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri