Agroli Group investeste de 9 mil. euro pentru modernizarea companiilor

Compania din industria carnii de pui, Agroli Group, va suplimenta investitiile initiale de sase milioane euro bugetate pentru 2008, pentru reconstructia si modernizarea companiilor din grup, cu trei milioane euro pentru dezvoltare infrastructurii logistice si de distributie.

"In acest moment, flota de masini de distributie numara peste 55 de camioane, iar investitiile continua in modernizarea capacitatilor de transport. Nu a fost uitata nici o etapa a procesului de productie, de la furaje pana la punerea produselor pe raft, in care sa nu se investeasca", a declarat Camelia Hoinarescu, director de marketing.

Conform companiei, pana in toamna se vor finaliza investitiile planuite pentru noile linii de ambalare, precum si remodelarile tehnologice si logistice, pe baza unui concept integrator, a tuturor companiilor grupului.

In urma investitiilor in ferme si in capacitatile de prelucrare a carnii vanzarile au crescut in primul trimestru al acestui an cu 72% fata de primele trei luni ale anului trecut. Estimarile de crestere a vanzarilor pentru intreg anul, fata de anul trecut, sunt de 35%.

In urma investitiilor facute pana acum, aproximativ 18 milioane euro, fermele de pasari pentru consum (broiler) au ajuns la o capacitate de 1,4 milioane de pui de carne pe ciclu, iar cele 24 de ferme de reproductie au fost complet automatizate. De asemenea, compania a construit o noua statie de incubatie cu o capacitate de 400.000 pui de o zi pe saptamana, iar vechiul abator al Avicola Crevedia a ajuns la o capacitate pe linie de 5000 pasari pe ora.

Agroli Group, fondata in 2006, detine Avicola Crevedia, Avicola Tartasesti, Jackmoris (fosta Avicola Gorneni) si Golden Fingers, fiind un integrator specializat in domeniul agricol, in special in industria carnii de pasare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri