Compania austriaca vrea sa deschida 25 de fabrici de caramida pana in 2012, dintre care opt in Rusia si restul in Romania, Bulgaria, Polonia si Ucraina. Reprezentantii Wienerberger au mai anuntat ca poarta tratative pentru posibile achizitii sau constituirea unor companii cu capital mixt.

"Cea mai simpla varianta ar fi sa cumparam o fabrica deja existenta si sunt optimist ca vom ajunge in curand la o intelegere", a adaugat responsabilul cu activitatile Wienerberger in Bulgaria, Gernot Schoebitz.

Wienerberger a inaugurat o fabrica de caramida in Bulgaria, la Lukovit. Compania austriaca a cumparat fabrica in 2006 si a transformat-o in cea mai mare unitate producatoare de caramizi din Europa.

Citeste si:

Producatorul austriac are 260 de fabrici in toata lumea, iar in Romania detine trei fabrici de caramida, in judetele Cluj (Tritenii de Jos), Dambovita (Gura Ocnitei) si Sibiu.

Anul trecut, Wienerberger Romania a avut un profit brut de 5 milioane euro si o cifra de afaceri de 61 milioane euro. La nivel mondial, concernul austriac a avut o cifra de afaceri de 2,4 miliarde euro in 2007.