Concernul General Electric va deschide, in luna august, la Bucuresti un centru pentru solutii tehnologice si servicii de afaceri destinat firmelor, investitia initiala aferenta acestui proiect ridicandu-se la 80 milioane de dolari.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit cu presedintele General Electric International, Nani Beccalli Falco, si cu presedintele companiei Gecis Global, Pramod Bhasin, pentru a discuta despre modalitatile de realizare a investitiei.

Proiectul prevede deschiderea de catre compania Gecis, in luna august, a unui complex de birouri cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, situat in nordul Bucurestiului, pentru care, intr-o prima faza, vor fi angajate circa 170 persoane.

Compania intentioneaza sa isi extinda, ulterior, activitatea pe o suprafata de 8.000 de metri patrati si sa suplimenteze numarul angajatilor pana la 1.500 persoane.

Centrul, al doilea complex de acest tip deschis de General Electric in Europa, va furniza - atat pentru concern, cat si pentru alte firme - servicii de finante-banci-contabilitate, managementul lantului de aprovizionare, tehnologie IT, inginerie, asigurari, logistica.

Compania Gecis a fost infiintata prin fuziunea intre General Electric si alte doua societati - General Atlantic si Oak Hill Capital Partners - si isi desfasoara activitatea in sectorul serviciilor de afaceri si solutii tehnologice.

Premierul a apreciat investitia realizata in Romania de General Electric si a precizat ca, in discutiile de la sediul Guvernului, a prezentat conducerii concernului si intentia autoritatilor de a privatiza societatea Electroputere Craiova.

Presedintele Nani Beccalli Falco a evitat sa ofere un raspuns clar cu privire la o posibila intentie de achizitionare a societatii Electroputere, afirmand ca o companie nu isi poate anunta un astfel de interes inaintea inceperii unei operatiuni de achizitionare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum arata piata centrelor de date inainte de DataCenter Forum 2018