Consiliul Concurentei (CC) analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de catre DHL International Romania prin dobandirea controlului unic asupra SC Cargus International, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta.

DHL International Romania, companie care face parte din grupul controlat de catre Deutsche Post AG, va realiza aceasta operatiune prin intermediul Cargus Expres Curier.

"In conformitate cu prevederile legii concurentei, dobandirea controlului asupra Cargus este o concentrare economica ce indeplineste pragurile valorice prevazute de lege. In consecinta, aceasta operatiune este supusa controlului, fiind notificata Consiliului Concurentei", precizeaza comunicatul amintit.

Potrivit legii specifice sunt supuse controlului si trebuie notificate CC, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Autoritatea de concurenta va evalua concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii aceasteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, mentioneaza CC.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observattilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti, inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate, in legatura cu aceasta concentrare economica.

Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise panp la data de 20 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Concurenta a autorizat tranzactia dintre Dedeman si Element Industrial