"Am avut incredere in partenerii nostri de la Oresa Ventures inca de acum doi ani, cand am semnat primul acord in urma caruia transferam o parte din actiunile companiei catre ei si deschideam Fabryo Corporation catre o noua strategie si o noua formula de management", explica Daniel Guzu (foto), fondatorul Fabryo.

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii, focalizata pe investitii private, care activeaza in Europa Centrala si de Est din 1995. De-a lungul timpului, Oresa a investit peste 100 de milioane euro in 20 de companii. Oresa este prezenta in Romania din 1996, in toti acesti ani sustinand financiar si cu expertiza o serie de companii romanesti, printre care Flanco, Credisson, La Fantana, Motoractive, Kiwi Finance si Brewery Holdings Ltd.

Fabryo Corporation este unul dintre primii trei producatori romani de vopsele decorative, cu o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro in 2007, in crestere de la 25 de milioane euro in 2005. Cresterile anuale ale Fabryo Corporation s-au situat peste media pietei, anul acesta fiind preconizata o crestere valorica neta de 30%.

Portofoliul Fabryo include vopsele, lacuri, emailuri, amorse, adezivi, grund si produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub marcile Savana, Innenweiss, Rost,Guzu si Ekonomic.

Citeste si:

"Ultimii doi ani ne-au intarit increderea in potentialul Fabryo Corporation si in piata de vopsele decorative din Romania", a spus Laurentiu Ispir, director de investitii al Oresa Ventures.

Daniel Guzu si Oresa Ventures sunt parteneri si in Bau Profil, companie care va incepe productia de adezivi in luna septembrie a acestui an.

Segmentul vopselelor decorative are o crestere anuala estimata la 10%-15%, pentru urmatorii ani, date fiind dezvoltarea economica, cresterea puternica a pietei de constructii de cladiri si locuinte si evolutia serviciilor de retail banking si in special a creditelor ipotecare.