Compania greceasca DiRent, care activeaza pe piata romaneasca de leasing operational, vrea sa gestioneze o flota de 700 de autovehicule la sfarsitul acestui an, cu 75% mai mult decat in prezent, ca urmare a investitiilor in dezvoltarea afacerii, a spus pentru NewsIn directorul general al companiei.
"DiRent Romania gestioneaza in prezent o flota de peste 400 de vehicule, in crestere cu 15% fata de inceputul acestui an, din care aproape doua treimi sunt automobile de oras", a mentionat directorul general al DiRent Romania, Effie Valsamaki.

Ea a explicat ca automobile de oras reprezinta aproape doua treimi (60%) din flota, masinile de teren si vehiculele comerciale au fiecare cate 15% din portofoliu, iar automobilele "executive" reprezinta 10% din total.

"Pentru a sustine evolutia afacerii si cresterea flotei de masini, intentionam sa investim anul acesta 1 milion de euro", a mai spus Valsamaki, care a adaugat ca banii vor fi plasati pe piata imobiliara, dar si pentru "dezvoltarea unui software adaptat legislatiei romanesti si altor cerinte specifice privind folosirea masinilor pe plan local".

Afaceri mai mari cu 150% in acest an, la peste 5 milioane euro

"Mizam la sfarsitul acestui an pe o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro, din care 3 milioane de euro vor proveni din contracte aflate in curs de derulare", a mai spus Valsamaki.

DiRent Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 2 milioane de euro.

De asemenea, compania vrea sa-si dubleze cota de piata si sa ajunga la 10% pana la sfarsitul acestui an, de la 5% in prezent.

"Evolutia pozitiva va fi generata de castigarea unui numar cat mai mare de clienti, dar si de cresterea cererii de masini din partea clientilor actuali", a explicat seful DiRent Romania.

Ea considera ca serviciul de inchiriere pe termen lung (Long Term Rent - Operating leasing) devine din ce in ce mai interesant pentru companii.

Printre clientii companiei se numara Cosmote, Bunge Romania, Infantis, Genco, Coca Cola Romania, Frigotehnica, Nestle Ice-Cream Romania, Dogan Media International si Danik Company.

Valsamaki a mai spus ca, pe parcursul acestui an, DiRent va infiinta o divizie de revanzare a masinilor uzate, care va colabora cu dealerii specializati pentru comercializarea autoturismelor second-hand.

Tot in acest an, compania va miza pe divizia serviciul de inchiriere pe termen scurt (Short Term Rent).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri