Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) a reinnoit pentru Tarom valabilitatea cerificatului IOSA (siguranta zborului si calitatea serviciilor) cu doi ani pana la 6 mai 2010.

"Pentru Tarom, reinnoirea certificarii IOSA este confirmarea faptului ca operam in concordanta cu cele mai stringente standarde din aviatia civila si ilustreaza angajamentul Companiei pentru siguranta si calitate in toate operatiunile si serviciile furnizate clientilor nostri", a declarat directorul general Tarom, Gheorghe Birla.

Tarom a fost auditata in cadrul programului IOSA pentru prima oara in mai 2006 si a fost listata in registrul IOSA la inceputul anului 2007. In ianuarie 2008 Tarom a fost din nou auditata pe o perioada de cinci zile pentru reinnoirea certificatului IOSA. Auditul de reinnoire a utilizat aceleasi proceduri ca si auditul initial prin verificarea conformarii cu mai mult de 900 standarde si proceduri recomandate IOSA din opt zone operationale ale unui operator aerian.

Auditul IOSA este dezvoltat pentru a imbunatati capabilitatile operationale ale companiilor aeriene din intreaga lume si include 8 zone majore ale activitatilor unui operator aerian care promoveaza operatiuni in siguranta, cum ar fi: organizarea si managementul companiei, operatiunile de zbor, controlul operational, intretinerea tehnica a aeronavelor, operatiunile in cabina de pasageri, deservirea aeronavelor la sol, operatiunile cargo, si securitatea operationala.

Standardele IOSA sunt bazate pe standardele Organizatia Aviatiei Civile Internationale (ICAO) si practici general acceptate in industria transportului aerian fiind total transparente publicului, gratuit pe site-ul internet al IOSA.

Tarom detine o flota de 21 de aeronave si transporta peste 2 milioane de pasageri anual catre 40 de destinatii in 25 de tari. Pentru 2008 transportatorul aerian estimeaza o cifra de afaceri de 437 milioane de dolari. Potrivit datelor furnizate de companie, in anul 2007 cifra de afaceri a fost de circa 350 de milioane de dolari, iar profitul de aproximativ patru milioane de dolari.

IATA este un organism international creat acum 60 de ani de un grup de companii de transport aerian. In momentul de fata IATA reprezinta 240 de companii care concentreaza peste 94% din traficul international regulat. Organizatia reprezinta, conduce si sprijina industria transportului aerian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tarom: 6 directori care au dus compania la al 12-lea an de pierderi