Gebruder Weiss (GW), cea mai mare companie privata din Austria in domeniul logisticii si transporturilor, spera ca la sfarsitul anului cifra de afaceri in Romania sa depaseasca 14 milioane de euro, a declarat Viorel Leca, directorul general al companiei.

"Anul trecut GW a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 10,3 milioane de euro, iar in acest an mizam ca valoarea afacerilor sa creasca la 14 milioane, poate chiar mail mult", a precizat reprezentantul GW in Romania.

De asemenea, compania austriaca a anuntat ca in martie 2009 se vor finaliza lucrarile la un terminal ecologic in apropierea Capitalei, proiect in care GW va investi circa 15 milioane de euro.

"Amplasat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, noul terminal va oferi mai mult de 8.000 metri patrati de spatiu pentru servicii logistice, 2.600 metri patrati de spatiu pentru operatiuni de cross docking si 1.350 metri patrati de spatii pentru birouri.

In prima faza a expansiunii, spatiul exterior amenajat va fi de 22.000 metri patrati", a mentionat Viorel Leca.

Totodata, acesta a subliniat ca in viitorul apropiat GW se va concentra pe consolidarea retelei nationale de distributie, prin deschiderea a patru noi birouri pentru transport si distributie cu camioane in Constanta, Cluj, Bacau si Sibiu.

Odata cu acestea, compania intentioneaza sa construiasca doua noi puncte de cross docking in Bacau si Sibiu.

"Vom achizitiona, de asemenea, terenuri in Arad si Sibiu, pentru a dezvolta pe mai departe infrastructura existenta", a adaugat directorul general.

In anul 2001, GW a achizitionat 53% din actiunile Cargolog Romania, schimband numele companiei in CargologWeiss, patru ani mai tarziu acesta schimbandu-si din nou numele, devenind astfel Gebruder Weiss SRL.

Grupul Gebruder Weiss, cu sediul in Vorarlberg, Austria, are in total mai mult de 4.700 angajati in 129 locatii din lume. In Europa GW este prezenta in Austria, Elvetia, Germania, Cehia, Italia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina. In anul 2007 compania a generat o cifra de afaceri de 950 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P)Gebruder Weiss: serviciu premium pe piata curieratului de tip cargo