Grupul francez Lafarge si-a propus pentru 2008 investitii de circa trei milioane de lei pentru securitate si sanatate in munca si va pune un accent mult mai mare pe subcontractorii cu care lucreaza, a declarat Bruno Roux, presedintele director general al diviziei Lafarge Agregate Betoane.

"In 2007, investitiile in securitate si sanatate in munca, in activitatile de ciment, agregate si betoane, gips au totalizat doua milioane de lei. In ceea ce priveste instruirea continua si imbunatatirea abilitatilor de eliminare a riscurilor in randul celor 1.500 de colaboratori proprii, investitia in trainingul tehnic s-a ridicat in 2007 la 40.000 de ore pentru personalul operativ/de exploatare si la 15.000 ore pentru personalul cu functii manageriale si de coordonare. Pentru 2008, estimam o crestere cu 50% in aceasta activitate de securitate si sanatate in munca pana la trei milioane de lei. Vom pune un mai mare accent pe subcontractanti", a spus Roux.

Datele statistice ale grupului francez indica faptul ca rata de frecventa pentru accidentele cu intreruperea lucrului a scazut de la 8,35 in 2002 la 1,66 in 2007, iar in prima parte a anului 2008 a ajuns la 1,36.

Potrivit reprezentantilor Lafarge, tinta grupului este de atinge o valoare subunitara precum in industria petroliera sau chimica. Lafarge Romania are 1.500 de angajati si cel putin tot atatia colaboratori care lucreaza pentru contractorii si subcontractorii companiei.

Cifra de afaceri consolidata in 2007 a fost de aproximativ 400 de milioane de euro. Lafarge si-a propus ca pana in anul 2012 sa investeasca circa 140 milioane euro atat in extinderea capacitatilor de productie a cimentului din Romania, cat si in masuri care vizeaza protectia mediului.

Lafarge, unul dintre producatorii mondiali in materialele de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, actual Lafarge Ciment (Romania) si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia (Constanta), Hoghiz (Brasov) si Targu Jiu (Gorj).

Lafarge este prezent in Romania si prin celelalte activitati ale sale - agregate, beton si placi de gips.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
The Economist: Sistemul de sanatate din Romania, cel mai slab din UE