ArcelorMittal Galati a finalizat pana acum programe de 11,96 milioane dolari, care fac parte din planul de actiune pentru conformarea cu normele de mediu, iar alte cinci proiecte, in valoare totala de 24,5 milioane dolari sunt in derulare, a anuntat compania.
Anul acesta, compania finalizeaza modernizarea filtrelor de la cuptoarele de var 1-3, ca urmare a unei investitii de 4,4 milioane dolari, ceea ce va reduce emisiile de praf. In plus, este instalat un echipament de desprafuire la fabrica de var nr. 2, valoarea investitiei fiind de 2,6 milioane de dolari, iar la Laminorul de Tabla Groasa nr. 1 s-au investit 2,57 milioane dolari intr-un echipament de analiza a gazelor. De asemenea, compania face modernizari de 1,57 milioane de dolari la Furnalul nr. 4.

ArcelorMittal Galati a demarat, anul acesta, si proiecte in valoare de 24,5 milioane dolari, cea mai mare investitie, de 19 milioane dolari, fiind facuta la Otelaria nr. 1, pentru captarea gazului si emisiilor de praf. Alte trei milioane de dolari vor fi investite in modernizarea sectiei de granulare a zgurei, iar circa doua milioane de dolari vor fi destinate retehnologizarii statiei de tratare a apelor uzate.

Per total, anul acesta, compania are un buget de 48 milioane de dolari pentru proiecte de mediu.

Compania a facut investitii de mediu de peste 108 milioane de dolari in perioada 2001 - 2007. Anul trecut, au fost realizate proiecte de mediu de peste 32 milioane dolari. ArcelorMittal Galati a demarat si un program de reimpadurire, prin care vor fi plantati peste un milion de copaci de specii diferite, in interiorul si in apropierea combinatului.

In primii sase ani de la privatizare, ArcelorMittal Galati a realizat investitii tehnologice de peste 425 de milioane de dolari. Anul trecut, compania a inceput o investitie de 122 de milioane de dolari, in doua proiecte: reconstructia Bateriei de Cocsificare 1 si modernizarea sectiei chimic a Uzinei Cocso-Chimice. Pe langa modernizarea tehnologica, aceste investitii aduc si tehnologie performanta, conforma cu normele de mediu ale Uniunii Europene.

ArcelorMittal este cel mai mare producator de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

ArcelorMittal a raportat o crestere a profitului din activitatea de baza in primul trimestru din 2008, insa usor sub asteptari. Castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) s-au ridicat la 5,04 miliarde dolari, fata de nivelul de 5,06 miliarde dolari estimat. ArcelorMittal mizase pe o performanta intre 4,7-5 miliarde dolari. Compania a anuntat ca EBITDA din al doilea trimestru va depasi nivelul de 6,5 miliarde dolari, datorita "cererii puternice pentru produsele noastre in toate regiunile".

Grupul a mai anuntat si o majorare a preturilor pentru produsele plate din carbon in Europa, pentru comenzile programate pentru iulie si august 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri