Divizia de agregate si betoane a grupului francez Lafarge in Romania se afla in negocieri cu trei producatori regionali de betoane, pentru achizitionarea unei unitati de productie, a declarat astazi directorul general si presedintele Lafarge Agregate si Betoane, Bruno Roux.

“Suntem in negocieri cu trei companii specializate in agregate si betoane. Avem in plan 25 milioane de euro pentru dezvoltarea operatiunilor in acest an, care include achizitia noii statii de betoane”, a declarat, pentru Wall-Street, presedintele Lafarge Agregate si Betoane, Bruno Roux.

Tranzactia se va definitiva pana la sfarsitul anului in curs. Acesta a mai precizat ca investitia in noi unitati de productie este necesara pentru a face fata cererii din piata, estimata anul trecut la 10 milioane de metri cubi de agregate si betoane si o valoare de aproximativ 700 milioane de euro.

“Estimam o crestere de 25% a pietei de agregate si betoane in acest an, iar preturile materiei prime se vor majora cu 7-20% datorita costurilor ridicate cu energia si transportul”, a adaugat Roux.

Divizia de Agregate Betoane a Lafarge reprezinta 38% din totalul vanzarilor grupului, numara pe plan mondial 22.000 de angajati in 596 de cariere si balastiere, 1.140 statii de betoane si 101 statii de asfalt. In Romania, activitatea de agregate si betoane a grupului este reprezentata de societatile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord si Lafarge Betoane, fiind prezente in mai mult de jumatate din judetele tarii si operand in 14 statii de betoane, sapte cariere, sase balastiere, un depozit de agregate, avand un numar de peste 4.500 de angajati.

Compania Lafarge Agregate Betoane Bucuresti (AGEM), listata pe Rasdaq, a inregistrat in primul trimestru o crestere a veniturilor cu 33%, la aproximativ 28 milioane de lei (7,76 mil. euro) fata de aceeasi perioada a anului trecut si pierderi de 1,43 milioane de lei (400.000 de euro). Pentru acest an, compania estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 132 milioane de lei (36,5 mil. euro), in crestere cu 23,4%, si un profit net de 14,7 milioane de lei (4 mil. euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Jobul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat o mie de oameni