Estimata anul trecut la aproximativ 360 milioane de euro si un volum de 60 milioane de metri cubi de placi gips carton, piata produselor din gips carton va creste cu 20% in acest an, pana la 430 milioane de euro, peste jumatated in piata fiind reprezentata de importuri, au declarat reprezentantii Lafarge Arcom Gips.
“Anul acesta estimam o crestere cu 20% a pietei (n.r – produse gips carton). Ne-am propus sa crestem mai mult decat piata”, a declarat, pentru Wall-Street, Sebastian Popescu, presedinte si director general Lafarge Arcom Gips.

Popescu a mai adaugat ca, momentan, importurile din piata depasesc 50%. “Am estimat ca vom ajunge la saturatie abia in 2010, dar s-ar putea ca momentul sa vina mai devreme, anul viitor. Singura solutie ar fi o noua fabrica”, a mai spus acesta, precizand: “Deocamdata analizam ce oportunitati exista”.

Lafarge Arcom Gips detine in prezent o fabrica de gips carton la Popesti Leordeni, Bucuresti, si o fabrica de ipsosuri la Aghiresti, in judetul Cluj, cu capacitati anuale de productie de 15 milioane metri patrati de placi de gips carton si 45.000 tone de ipsosuri. Ambele fabrici sunt prevazute pentru productia interna.

Lafarge Arcom Gips a fost infintata in 2001, prin asocierea cu firma de constructii Arcom Bucuresti. Cele doua fabrici din Romania produc placi de gips carton, ipsosuri, gleturi si mortare de interior. Lafarge detine o cota de piata de aproximativ 22% in ceea ce priveste placile de gips carton si produsele asociate.

Lafarge, lider mondial in materiale de constructii, a intrat pe piata din Romania in 1997, achizitionand producatorul national de ciment, Lafarge Ciment Romania, si detine in prezent trei centre de productie, in Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu.

Grupul Lafarge activeaza in Romania cu trei divizii. Lafarge Romcim S.A produce si comercializeaza cimenturi, lianti si filer calcar. Lafarge Arcom Gips S.A. - produce si comercializeaza ipsos, sisteme si accesorii pentru gips - carton si Lafarge Agregate Betoane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri