Compania Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a Grupului Rompetrol, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al MoldInterGaz Moldova si estimeaza ca in urmatorii cinci ani va atinge o cota de piata de circa 20%, potrivit reprezentantilor companiei.
“Prin aceasta preluare, Rompetrol Gas intra pe o piata in plina ascensiune, aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platforma de extindere a distributiei de GPL in tarile in care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente (Georgia, Ucraina, etc). Pozitia strategica, intre Europa si Asia, poate sustine de asemenea aprovizionarea continua la preturi competitive a acestor piete”, a declarat directorul general al Rompetrol Gas, Toma Veron, citat de NewsIn.

MoldInterGaz este o companie specializata in importul si distributia en gros si en detail a gazului petrolier lichefiat in Republica Moldova. Printre activele sale se numara statii de distributie retail de autogaz (situate preponderent in nordul Moldovei), puncte de vanzare butelii aragaz si o statie de imbuteliere. La acestea se adauga si capacitati de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) si Tirnova (pentru importurile din est).

“Rompetrol Gas urmareste dezvoltarea activitatii de GPL pe piata din Republica Moldova si atingerea in urmatorii cinci ani a unei cote de piata de aproximativ 20%. MoldInterGaz avea la finele anului trecut o cota de 5% pe segmentul de distributie si de 10% pentru importul de GPL” adauga Veron.

Divizia de comert cu GPL a Grupului estimeaza pentru acest an realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 100 milioane dolari, in crestere fata de 2007 cand a inregistrat un nivel de 54 milioane dolari. Planurile companiei sunt sustinute atat de finalizarea unor investitii totale de aproximativ 20 milioane dolari, deschiderea in acest an a unor noi statii de imbuteliere a GPL-ului la Arad si Bacau, cat si de dezvoltarea segmentului de distributie pe cele trei directii principale: butelii, autogaz si mic vrac.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri