Compania din industria carnii de pui, Agroli Group, estimeaza inregistrarea unei cifre de afaceri de peste 74 milioane euro in 2008, in crestere cu peste 48%, fata de cifra de afaceri de 50 milioane euro inregistrata anul trecut, majorarea fiind determinata de planul investitional.

Agroli Group detine o cota de 3 - 4% pe piata in care activeaza, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania a anuntat, la sfarsitul lunii mai, ca va suplimenta investitiile initiale de sase milioane euro bugetate pentru 2008, pentru reconstructia si modernizarea companiilor din grup, cu trei milioane euro pentru dezvoltare infrastructurii logistice si de distributie. Potrivit datelor Agroli Group, flota de masini de distributie numara peste 55 de camioane.

Conform companiei, pana in toamna se vor finaliza investitiile planuite pentru noile linii de ambalare, precum si remodelarile tehnologice si logistice, pe baza unui concept integrator, a tuturor companiilor grupului. In urma investitiilor in ferme si in capacitatile de prelucrare a carnii vanzarile au crescut in primul trimestru al acestui an cu 72% fata de primele trei luni ale anului trecut. Estimarile de crestere a vanzarilor pentru intreg anul, fata de anul trecut, sunt de 35%.

"Agroli Groupa a investit si in rebranding-ul produselor traditionale, respectiv in noi ambalaje pentru produsele Avicola Crevedia si pentru ouale Cocolyso. Noile produse prezentate la IndAgra Food 2008 sunt rezultatul unor investitii de 1,4 milioane de euro in noile linii de ambalare si design", potrivit informatiilor furnizate miercuri de reprezentantii companiei.

In urma investitiilor facute de la infiintarea din 2006 si pana in prezent, aproximativ 18 milioane euro, fermele de pasari pentru consum (broiler) au ajuns la o capacitate de 1,4 milioane de pui de carne pe ciclu, iar cele 24 de ferme de reproductie au fost complet automatizate. De asemenea, compania a construit o noua statie de incubatie cu o capacitate de 400.000 pui de o zi pe saptamana, iar vechiul abator al Avicola Crevedia a ajuns la o capacitate pe linie de 5000 pasari pe ora.

Agroli Group, fondata in 2006, detine Avicola Crevedia, Avicola Tartasesti, Jackmoris (fosta Avicola Gorneni) si Golden Fingers, fiind un integrator specializat in domeniul agricol, in special in industria carnii de pasare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fostul sef ANAF acuza un fost ambasador de presiuni