CFR Calatori: Pierderi de 135 mil. lei in 2007

CFR Calatori a inregistrat in 2007 o pierdere de 135 milioane lei, din cauza neacordarii compensatiilor pentru transportul feroviar public de calatori de la bugetul de stat, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Noaptes, citat de NewsIn.

"In anul 2007, societatea a inregistrat o pierdere de 135 milioane lei din cauza neacordarii compensatiilor pentru transportul feroviar public de calatori la nivelul dintre costurile reale de transport si veniturile realizate din transportul de calatori" a spus Alexandru Noaptes.

Conform prevederilor H.G.584/1998 privind infiintarea SNTFC CFR Calatori prin reorganizarea SNCFR si H.G. 1387/2004 privind aprobarea contractului de activitate al CFR Calatori, compania ar fi trebuit sa beneficieze de aceste compensatii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerul Transporturilor.

"Elevii, studentii, pensionarii, veteranii de razboi si urmasii acestora sunt doar o parte dintre persoanele care beneficiaza de facilitati la calatorii. Pentru acestia, in 2008 nivelul compensatiei pentru transportul feroviar este de 878 milioane lei, cu 130 milioane lei mai putin decat suma repartizata in 2007. Acest nivel este insuficient, avand in vedere evolutia indicelui preturilor de consum si a pretului la energie si combustibil", a spus directorul general CFR Calatori.

CFR Calatori a avut in 2006 un profit de 381 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri