Divizia de fashion a grupului RTC, Rafar, a inaugurat saptamana trecuta al treilea magazin Debenhams din Romania, in incinta mall-ului City Park din Constanta, dupa o investitie de 1,5 milioane de euro, potrivit reprezentantilor Rafar.
“Magazinul din Constanta are o suprafata de 1.000 mp si este cel mai mare spatiu de moda de pe litoralul romanesc. Investitia in deschiderea acestui magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Ramona Stanciulescu (foto), CEO Rafar, adaugand ca vanzarile vor fi puternic influentate de sezonalitate, spre deosebire de magazinele deschise anterior.

Rafar a lansat anul trecut pe piata din Romania brandul britanic de tip concept store Debenhams, prezent in Bucuresti Mall (cel mai mare spatiu de fashion din tara, 2.500mp) si in Polus Center din Cluj. Magazinul contine colectii semnate de designeri celebri pe plan international si 11 branduri in exclusivitate in Romania.

Cele doua magazine Debenhams au inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 6 milioane euro, potrivit reprezentantilor Rafar, iar anul acesta, dupa lansarea magazinului din Constanta, se estimeaza o crestere de 67% a veniturilor realizate de brandul Debenhams in acest an, pana la 10 milioane de euro.

“La nivelul diviziei Rafar estimam un rulaj de 11 milioane de euro, din care 10 milioane de euro vor reveni brandului Debenhams, iar restul brandurilor nou-aduse pe piata din Romania: Olsen, Mandarina Duck si respectiv noului brand ce va intra in curand in portofoliul nostru”, a continuat Stanciulescu.

Compania are in plan deschiderea, in medie, a cate doua magazine pe an pentru fiecare dintre brandurile aflate in portofoliu. “Vom deschide spre sfarsitul anului un nou magazin Debenhams in afara Capitalei”, a adaugat CEO-ul Rafar.

Divizia Rafar este reprezentata de firma Fashion Retail Group, membra a retelei RTC.

In noiembrie 2007, grupul RTC a preluat integral actiunile companiei Fashion Retail Group (FRG) care detinea franciza pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova pentru brandul britanic de moda Debenhams.

In urma acestei tranzactii, presedintele grupului RTC, Octavian Radu, a renuntat la 40% din pachetul de actiuni pe care il detine in AAV Group, companie al carui actionar unic este in prezent Vicentiu Zorzolan. AVV Group detine drepturile de franciza pentru brandurile Esprit, Springfield si Women’Secret.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri