Compania a precizat ca va deschide cate un hotel sub brandul Ramada la fiecare patru-cinci luni. “Negociem deschiderea de hoteluri sub brandul Ramada in alte 4 orase importante ale Romaniei (Cluj Napoca, Timisoara, Oradea, Craiova), incadrandu-ne in planul de dezvoltare care prevede dechiderea, pana in 2015, a 30 hoteluri sub brandul Ramada. Ne propunem ca in doi ani Ramada sa devina lider de piata ca lant de hoteluri international prezent in Romania, atat prin numarul de locatii deschise sub acest brand cat si prin distributia in cele mai importante orase ale tarii“, a declarat Tinu Sebesanu (foto), CEO Trend Hospitality.

Cele doua hoteluri de patru stele, au o capacitate totala de 191 de camere si vor deveni operationale in iunie pentru Ramada din Iasi, respectiv iulie pentru hotelul din Brasov. Investitia de tip greenfield in Ramada Brasov s-a ridicat la 20 milioane de euro, dezvoltatorul proiectului fiind HP Tower, care va contracta 100 de angajati pentru hotel.

Ramada Brasov, situat in zona comerciala a orasului, are o capacitate de 106 de camere, 8 apartamente si un apartament prezidential, un centru de conferinta cu 4 sali, un restaurant de 100 de locuri si facilitati de relaxare. Managerii HP Tower estimeaza un grad de ocupare de 70% pentru acest an, din care 80% pe segmentul corporate si 20% din turismul leisure.

Ramada Iasi City Center, situat in centrul cultural al orasului, are o capacitate de 76 de camere, un restaurant de 180 de locuri, o cafenea de 80 de locuri, un club de 500 de locuri evenimente si 5 sali de conferinte modern echipate. Investitia de 6,5 milioane de euro a reprezentat modernizarea fostului hotel Orizont. Ramada Iasi apartine SC Hotel Orizont, avand un numar de 60 de angajati.

Citeste si:

Ramada detine in prezent patru unitati operationale, Ramada Majestic, Ramada Nord si Ramada Plaza in Bucuresti, ultimul fiind cotat la patru stele plus, si Ramada Sibiu. Fiecare unitate functioneaza in regim de management propriu.

In Romania, brandul Ramada este reprezentat de Trend Hospitality care actioneaza ca dezvoltator strategic in Romania, Bulgaria si Republica Moldova si detine exclusivitate de francizare pe piata romaneasca a urmatoarelor branduri din portofoliul Wyndham: Ramada,Super 8 Motel si Days Inn.

Ramada Worldwide este parte a grupului Wyndham Hotel Group, cel mai mare grup hotelier la nivel international, fiind prezent pe sase continente, cu un total de 6550 de hoteluri. Brandul Ramada a fost creat in 1954, iar in 2004 a intrat in portofoliul Wyndham Hotel Group.