"Procesul de evaluare a durat peste termenul stabilit. Urmeaza ca in cursul acestei saptamani sa primim raspunsurile din partea Consiliului Concurentei. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a cerut precizari la Consiliul Concurentei asupra unor participanti la licitatie, iar acestea au intarziat. Pot spune ca este posibil ca in sedinta de evaluare de saptamana aceasta sa se decida asupra companiilor care vor construi benzinarii pe Autostrada Soarelui", a precizat, citat de NewsIn, directorul general adjunct al companiei Cristian Duica.

Companiile Rompetrol, Petrom, OMV, MOL si Agip au depus pana in 22 aprilie (termenul limita), ofertele pentru construirea de benzinarii pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a scos la licitatie terenuri pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti pe Autostrada Soarelui. Fostul director al CNADNR, Mihai Grecu, a anunta ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii". Prima statie de carburanti va fi plasata la kilometrul 49, iar utlima la kilometrul 139 aproape de Cernavoda.

Pe tronsonul A2 Bucuresti- Cernavoda, pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti au fost luate in considerare ca fiind corespunzatoare spatiilor de servicii urmatoarele locatii: kilometrii 49 plus 000, 66 plus 800 , 88 plus 300, 111 plus 770 si 139 plus 830. Durata de concesionare a terenurilor va fi de 30 de ani, iar valoarea estimativa a redeventei, precum si pozitia definitiva a amplasamentelor vor fi in conformitate cu "Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare".