Posta Romana si-a propus achizitionarea unor servicii de transport aerian pentru imbunatatirea calitatii serviciilor postale si indeplinirea conditiilor de calitate recomandate de ANRCTI, potrivit reprezentantilor institutei.
Potrivit Postei Romane, prin aceasta investitie, 85% din expedierile de corespondenta interna prioritare vor putea fi livrate in ziua imediat urmatoare intrarii trimiterii postale in reteaua postala.

Tot in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor postale, prioritara pentru Posta Romana este retehnologizarea. Asfel, compania a contractat un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 50 milioane euro, pentru finantarea constructiei in Bucuresti a primului centru automatizat din tara pentru sortarea trimiterilor postale si modernizarea centrului de sortare existent in Cluj. Constructia centrelor de sortare automatizata constituie un element cheie in modernizarea Postei Romane, care are de intampinat o concurenta sporita, consecinta liberalizarii pietei postale.

De asemenea, Posta Romana va achizitiona 1.150 servere, 3.400 calculatoare, 2.300 imprimante, 30 laptopuri, 7.735 riboane si 315 tonere. Noile echipamente vor inlocui o parte din vechile calculatoare ale CNPR si vor dota alte oficii postale cu tehnica de calcul. HP Europe Finance si Romtelecom vor furniza Companiei Nationale Posta Romana echipamente IT in leasing operational in valoare de 8,606 milioane de euro, in urma unei licitatii organizate de Bursa Romana de Marfuri. Contractul de leasing operational se va desfasura pe o perioada de trei ani. Ultima operatiune de dotare a oficiilor postale cu tehnica de calcul a avut loc in anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri