Producatorul de apa minerala Carpatina din Piatra-Neamt a cumparat firma Herculane Water din Baile Herculane, fabrica de imbuteliat apa plata a societatii, dar si cele doua terenuri aferente, in suprafata totala de peste 7.400 de metri patrati. Valoarea tranzactiei nu este precizata.
La 6 iunie, Carpatina a achizitionat partile sociale reprezentand 100% din capitalul social al Herculane Water si doua terenuri situate in Localitatea Lunca Varnita, actualmente str. Trandafirilor 109, Baile Herculane, jud. Caras Severin, in suprafata de 5.975,5 metri patrati si respectiv de 1.438,5 metri patrati, aferente fabricii de imbuteliat apa.

De asemenea, compania a preluat si si constructia existenta, identificata ca "fabrica de imbutaliat apa plata", precum si echipamente si bunuri mobile destinate activitatii de imbuteliere a apei minerale, potrivit comunicatului transmis pietei Rasdaq de firma Lipomin, actionarul majoritar al Carpatina.

“Izvorul de la Herculane este o achizitie strategica pentru noi. Acum avem in portofoliu cate un produs pentru fiecare segment de consum din piata apei minerale naturale: Lipova si Carpatina Forte – ape minerale naturale carbogazoase, Carpatina Light – apa minerala naturala usor carbogazeificata de la sursa si Carpatina plata – apa minerala naturala plata din izvorul de la Herculane”, declara Mihai Bratu, Presedinte Lipomin .

Conform unor studii recente, media consumului de apa minerala din Romania se situeaza mult sub nivelul european. In ultimii ani, consumul de apa minerala din Romania a inregistrat o crestere constanta si s-a situat pe un puternic trend ascendent. Astfel, apa minerala naturala Carpatina plata imbuteliata din izvorul de la Herculane va reprezenta un vector important de crestere a vanzarilor Carpatina si Lipomin. “Avand in portofoliu toate cele trei tipuri de apa minerala naturala, estimam o dublare a vanzarilor in urmatorul an”, declara Bratu.

Apa minerala naturala din Izvorul de la Herculane se va comercializa sub brandul Carpatina, venind in completarea sortimentatiei existente. Izvorul de apa minerala plata de la Herculane este atestat de mai bine de 2000 de ani si a cunoscut un real reviriment in secolul XVIII, cand zona Herculane era considerata o oaza de liniste si relaxare.

Plata partilor sociale urmeaza sa se faca, intre altele, prin creditarea si eliberarea unui cont escrow deschis la Banca Comerciala Romana, fiind conditionata de indeplinirea unor formalitati de inregistrare si altor conditii.

Astfel, in data de 6 iunie Lipomin si Carpatina au procedat la efectuarea tragerilor din facilitatile de credit incheiate cu institutiile financiare Erste Bank si Banca Comerciala Romana, in valoare maxima de 2,13 milioane euro, Lipomin si 7,87 milioane euro, Carpatina si Accession II Investment Capital Netherlands BV, in valoare maxima totala de 1,42 milioane euro, Lipomin, si de 5,57 milioane euro, Carpatina.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul LIPO. Ultima cotatie a titlurilor Lipomin este de 3,21 lei, inregistrata in sedinta de ieri.

Lipomin Lipova a achizitionat,
in luna februarie a anului 2006, afacerea cu ape minerale Carpatina de la compania Petrom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri