Conducerea producatorului de prefabricate pentru constructii Somaco Bucuresti (SOMZ) a propus actionarilor aprobarea de principiu a proiectului de fuziune cu Transporturi Auto Astra, prin care transportatorul de marfuri ar urma sa absoarba compania, potrivit reprezentantilor companiei.

In sedinta din 7 iulie vor putea participa actionarii care figureaza in registrul actionarilor la data de 25 iulie.

Daca propunerea va fi aprobata, actionarii care nu sunt de acord cu fuziunea, se vor putea retrage din actionariatul Somaco si vor primi contravaloarea actiunilor detinute, a caror valoare va fi stabilita de un evaluator independent.

Somaco Bucuresti are un capital social de 18,19 milioane lei, divizat in 7,27 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Potrivit ultimei raportari din 10 martie, compania este controlata de Stefan Radulescu, printr-o detinere de 53,05% din totalul actiunilor. West-Mar Logistic detine 37,11% din capital.

Compania are o valoare de piata de 69,13 milioane lei, conform ultimei cotatii de 9,50 lei/titlu, stabilita in sedinta de tranzactionare din 10 iunie. Titlurile Somaco se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul SOMZ.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
2019 incepe fara sperante la un aer curat pentru bucuresteni