UTI Systems a castigat licitatia, la care a fost singura companie participanta, privind un contract de peste 1,1 milioane lei, prin care va implementa un sistem de acces controlat in Primaria Capitalei, se arata pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEPA), potrivit NewsIn.

Licitatia s-a desfasurat in cursul lunii mai, anuntul de participare fiind postat, conform legii, atat pe site-ul SEPA, cat si in Jurnalul Oficial al Comisie Europene.

UTI Systems, parte a UTI Grup, este firma care a castigat si la licitatia pentru desemnarea executantului retelei de fibra optica din Capitala Netcity si are printre clienti Guvernul Romaniei, RATB, Metrorex, Autoritatea Aeronautica Romana si Ministerul de Finante.

In 2005, UTI Systems a semnat contractul cu RATB pentru realizarea unui sistem automat de taxare pentru transportul public din Bucuresti. A fost realizat si sistemul de supraveghere video, cele de sonorizare si comunicatii, precum si a sistemului de detectie si avertizare la incendiu pentru prima parcare multietajata supraterana, Unirea Parking.

La inceputul anului 2007, UTI System a dezvoltat aplicatia soft a sistemului noilor carduri comune RATB si Metrorex si, impreuna cu un consortiu romano-belgian, format din UTI si AP Trans, o companie specializata in colectarea automatizata a platilor, au si implementat sistemul.

Grupul UTI a intrat pe piata in 1990, cand a fost infiintata societatea Infocon SRL, specializata in grafica pe computer, procesare de imagini, subansamble si accesorii pentru computere, plus produse de birotica. In 1992 a fost infiintata firma UTI Trading, care avea ca obiect de activitate importul si distributia de sisteme de alarma. In 1994 a luat fiinta UTI System SA care activeaza in sectorul sistemelor integrate de securitate si este in prezent cea mai mare companie din grup.

Structura actionariatului este urmatoarea: 59,5% din actiuni sunt detinute de Tiberiu Urdareanu, 25,5% apartine AIG Investement Fund, 15% apartine anagajatilor cheie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si