Schneider Electric a preluat divizia Merten din Romania, companie specializata in oferirea de solutii electrice si produse destinate controlului iluminatului, incalzirii, ventilatiei, dar si echipamentelor de supraveghere instalate in incaperi, informeaza NewsIn.

"Preluarea diviziei Merten Romania ne va ajuta sa oferim solutii aditionale de management al energiei in segmentul rezidential si comercial", a spus ing. Monica Rosu, responsabil segment rezidential al Schneider Electric Romania.

"Acest proiect va permite Schneider Electric sa ofere o gama mai larga de aparatura electrica si tehnologii de control al instalatiilor", a adaugat aceasta.

Potrivit reprezentantilor Schneider, produsele Merten sunt destinate controlului iluminatului, incalzirii, ventilatiei, dar si echipamentelor de supraveghere instalate in incaperi. Prin aceste dispozitive, utilitatile electrice pot fi controlate, reglate si afisate in mod confortabil, din numai cateva clic-uri. De asemenea, cheltuielile de incalzire si energie electrica pot fi reduse cu pana la 30%.

"Noul parteneriat va oferi o recunoastere mai buna a produselor Merten in Romania, datorita pozitionarii de care se bucura compania Schneider Electric, si astfel va facilita implementarea de noi solutii si tehnologii", mai spune Monica Rosu.

Schneider Electric este specializata in solutii complete pentru instalatiile electrice din cladiri, de la prize si intrerupatoare pana la sisteme inteligente, de la un simplu tablou electric de distributie pana la solutii BMS, sisteme VDI si sisteme de supraveghere CCTV. Gama de produse recent extinsa, prin preluarea Merten, va putea fi utilizata atat in spatiile rezidentiale cat si cele ale clientilor cladirilor de birouri, spatiilor comerciale sau institutionale: hoteluri, institutii de cultura, scoli etc.

Schneider Electric, specialist global in domeniile energiei si controlului, livreaza echipamente si solutii electrice avansate catre clienti de pe piata constructiei de cladiri rezidentiale si non-rezidentiale, piata centrelor de date si retele, piata energiei si cea a infrastructurii. Compania are 120.000 angajati in toata lumea si desfasoara operatiuni in 200 de tari. Compania este prezenta in Romania de mai mult de 10 ani, are 150 de angajati si o retea cu peste 500 de puncte de distributie in toata tara. Schneider Electric Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de circa 65 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior si isi propune pentru 2008 investitii totale de un milion euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schneider Electric are un nou director general