“ Suntem acum intr-o perioada de stabilizare, de pozitionare intre producatorii de tigle metalice, dar avem toate sansele sa ajungem sus de tot cu un produs ca Wetterbest. Stim ca tigla Wetterbest are potential, de aceea nu ezitam sa investim in constructia unei noi hale de productie si in noi linii de productie. Cifra de inceput destinata acestui proces este de minim 500.000 de euro”, a declarat Dragos Irimescu, actionar Depaco.

Pentru acest an, Depaco estimeaza o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, si o crestere a afacerilor cu 80% in urmatorul an, pe fondul cererii de tigla metalica. Potrivit estimarilor din piata, in 2008, aproximativ 60% din valoarea pietei de invelitori pentru acoperis va fi reprezentata de vanzarile de tigla metalica, care vor depasi 120 milioane de euro.

Noul sortiment de tigle metalice, Wetterbest, este fabricat din otel de la Arcelor Mittal si se va comercializa la un pret de 6,9 euro plus TVA/mp.

Depaco este un jucator regional din sud-estul tarii, activand in domeniul tiglelor metalice inca din 1999, sub numele Final Construct. In martie 2007, compania a trecut printr-un proces de rebranding, devenind Depaco si largindu-si aria de activitate. Strategia de dezvoltare a vizat trecerea de la importator la producator de tigle metalice. Aproximativ 40 de angajati lucreaza in sediul Depaco din Baicoi.