Un tratament stomatologic complet in Romania poate fi cu pana la 4.800 de euro mai ieftin decat in alte tari ale Uniunii Europene, specialistii estimand ca strainii vor reprezenta 25% din numarul total de pacienti in anul 2008, arata studii furnizate de reteaua de clinici Dent Estet.
„Piata regionala este tot mai atractiva pentru persoanele din Vestul Europei si Statele Unite. In Romania, preturile sunt de doua sau chiar de trei ori mai mici fata de regiunea vest-europeana, tratamentele fiind la aceleasi standarde de calitate cu cele din clinicile din Statele Unite sau Europa de Vest”, a declarat dr. Oana Taban, managing partner Dent Estet, citat de NewsIn.

Cresterea cu 30 la suta a numarului de turisti straini in Romania, estimata pentru 2008 de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, ii determina pe stomatologii romani sa se astepte la rezultate optimiste cu privire la evolutia pietei locale a serviciilor de turism dentar.

“Turismul dentar a aparut recent si in Romania, dupa modelul pietelor invecinate precum Ungaria si Polonia. Competitivitatea preturilor tratamentelor dentare este data, in principal, de costul inca scazut al manoperei, comparativ cu vestul Europei, tehnica si materialele fiind insa identice cu cele din afara tarii”, adauga dr. Taban.

In Europa, costurile pentru efectuarea unui tratament dentar sunt cu 30-70 la suta mai mici in comparatie cu America de Nord. Piata serviciilor de stomatologie din Europa de Est a devenit foarte atractiva pentru pacientii straini pe fondul costurilor reduse ale ofertelor de tratamente dentare, a posibilitatii de a efectua lucrari dentare complexe intr-un timp mult mai scurt decat in cazul tarilor vest europene si a posibilitatii de a stabili programari imediat.

Reprezentantii Dent Estet au declarat ca veniturile obtinute prin programul de servicii ExPat, oferit cetatenilor straini si lansat anul trecut, au contribuit cu 20 la suta la totalul cifrei de afaceri a retelei de clinici in 2007. Dent Estet, una dintre principalele retele de clinici stomatologice private din Romania, a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 3,11 milioane de lei, in crestere cu 78 la suta fata de 2006, iar pentru 2008 reteaua isi propune o crestere a business-ului cu 35%, la 4,2 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri