Magazinul Ikea Bucuresti a vandut, de la data deschiderii si pana in mai 2008, 564 lampi cu clema Femton, produs ce urmeaza a fi insa retras de pe piata din cauza unor probleme de siguranta.
Potrivit reprezentantilor Ikea, Consiliul national suedez pentru siguranta in domeniul electricitatii SNESB (Swedish National Electricity Safety Board) a testat lampa Femton si a ajuns la concluzia ca modul in care este construita lasa loc riscului de supraincalzire.

"Cu toate ca lampa este comercializata din 2004, nici un magazin Ikea nu a primit vreo sesizare din partea clientilor cu privire la producerea unor incidente cauzate de supraincalzirea corpului de iluminat Femton. Intrucat siguranta clientilor este prioritara pentru IKEA, lampa Femton va fi retrasa momentan de pe piata, ca masura de precautie", potrivit reprezentantilor companiei.

Lampa cu clema Femton are trunchiul flexibil pentru a permite orientarea luminii in directia dorita. Testele efectuate de SNESB, asa-numitele teste in caz de „utilizare anormala”, au analizat folosirea lampii in situatii extreme, cum ar fi fixarea foarte aproape de o suprafata care se poate supraincalzi.

Testele au aratat ca rigiditatea trunchiului flexibil poate varia usor de la o lampa la alta, ceea ce inseamna ca unele lampi Femton ar putea fi fixate cu becul foarte aproape de suprafata pe care se prinde clema. Masurand temperatura acestor suprafete dupa o expunere indelungata, s-a ajuns la concluzia ca acestea se pot supraincalzi, prezentand riscul unui incendiu.

Lampa cu clema Femton este produsa in China si a fost vanduta incepand din 2004 in Europa, Asia si Australia. Fiecare produs este marcat cu un cod format din patru cifre, dintre care primele doua reprezinta anul, iar ultimele doua luna fabricatiei, un cod al producatorului, format din 5 cifre (17796), logo-ul Ikea si numele tarii in care a fost fabricat. O alta versiune a lampii Femton se vinde in America de Nord; aceasta versiune nu va fi retrasa de pe piata.

Magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat vanzari de 87 milioane de euro in primul an de functionare in Romania, comercializand peste 11 milioane de produce de mobilier, decoratiuni si accesorii. Ikea Romania a avut peste 2,7 milioane de vizitatori in primul an de functionare.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar magazinul din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. In 2007, numarul total al vizitatorilor Ikea la nivel mondial a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.

In momentul de fata, Ikea Romania are un numar de 500 de angajati. La fel ca si celelalte magazine Ikea din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului Ikea si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza. Compania care detine franciza magazinului Ikea in Romania este Moaro Trading S.R.L.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri