Compania germana Wittenstein AG, care activeaza in domeniul ingineriei de precizie, va investi aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica la Sibiu.
Wittenstein Transilvania SRL, divizia din Romania a grupului va fi inaugurata, pe data de 19 iunie, in parcul industrial Sura Mica, iar aici se vor produce componente pentru roboti folositi in industria medicala si auto.

Pentru inceput, fabrica de la Sibiu va avea un numar de 15 angajati, care vor ajunge la aproximativ 400 in urmatorii 4-5 ani, potrivit reprezentantilor companiei.

„In urmatorii ani intentionam sa extindem productia la cinci hale, iar numarul angajatilor va creste pana la 400. In principal dorim sa ne bazam, pe cat posibil, pe forta de munca locala. Dorim sa realizam colaborari cu universitatile din tara, pentru ca acest mediu este unul extrem de important pentru noi”, a declarat Bianca Szabo, directorul administrativ al companiei, potrivit NewsIn.

La inaugurarea fabricii de la Sibiu vor fi prezenti primul ministru al landului german Baden-Wurttemberg, Gunther Oettinger, ministrul pentru Afaceri Europene al landului, Wolfgang Reinhart si mai multi oameni de afaceri germani.

Grupul are peste 1.000 de angajati, avand subsidiare in 40 de tari. Sediul central se afla in orasul Harthausen, din landul Baden-Wurttemberg. Grupul produce electromotoare, reductoare, elemente de electronica de actionare cat si sisteme complete de actionare pentru automatizarea industriala, pentru industria aeronautica, dar si pentru tehnica medicala. Wittenstein AG si-a majorat, in zece ani, din 1996-2006, cifra de afaceri de la 12 milioane la 148 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri