Consiliul Concurentei (CC) a amendat firma Auto Intact cu suma de 1.662 lei, pentru nefurnizarea de documente si informatii in cadrul investigatiei desfasurate de catre autoritatea de concurenta pe piata serviciilor de scolarizare auto, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenda contraventionala, in valoare de 1.662 lei, S.C Auto Intact SRL, pentru nefurnizarea de documente si informatii in cadrul investigatiei desfasurate de catre autoritatea de concurenta pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din municipiul Bucuresti, precizeaza CC.

Societatea a refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor de concurenta documentele solicitate si sa furnizeze, in termenele stabilite de catre autoritatea de concurenta, informatiile necesare desfasurarii investigatiei.

Potrivit Legii concurentei, furnizarea de informatii inexacte sau incomplete ori de documente incomplete sau nefurnizarea informatiilor si documentelor solicitate constituie contraventie si se sanctioneaza cu pana la 1% din cifra de afaceri totala a anului financiar anterior sanctionarii.

"Reamintim faptul ca in luna aprilie Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere din municipiul Bucuresti", mentioneaza comunicatul.

Potrivit acestuia, obiectul acestei investigatii il constituie posibila incalcare a Legii concurentei de catre operatorii care isi desfasoara activitatea pe aceasta piata, respectiv scolile de soferi, instructorii auto independenti si asociatiile de agenti economici din domeniu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Companii de paza amendate pentru trucarea unei licitatii Romsilva