UNPR: Piata constructiilor din Romania va creste cu 25% anual

Piata constructiilor din Romania va inregistra o crestere de 25% pe an, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut, citat de NewsIn.

"Estimam o piata cu o crestere de 25% pe an, iar in momentul actual inregistram un deficit de 500.000 de muncitori calificati", a spus Marian Petre Milut.

Acesta a subliniat ca deficitul de forta de munca nu va putea fi acoperit in viitorul apropiat cu lucratori cu experienta din Italia si Spania deoarece nivelul de salarizare nu se ridica la asteptarile acestora. Presedintele UNPR a mai spus ca nici solutiile de aducere a muncitorilor din afara Uniunii Europei (Moldova, Ucraina si Asia) nu vor reusi sa compenseze deficitul existent.

Reprezentantul Uniunii Nationale a Patronatului Roman a declarat ca exista, la nivel european, dorinta de fluidizare a fortei de munca din constructii. "Daca acestia (muncitorii n.r.) au fost necesari anii anteriori in Italia sau Spania acum este nevoie de ei in Polonia, Romania si Bulgaria", a declarat Marian Petre Milut.

Potrivit acestuia, costurile cu forta de munca din ultimii ani s-au dublat in Romania. Astfel, de la salarii de 300 euro s-a ajuns la 700 euro.

Tototdata, presedintele UNPR a mai precizat ca in Romania nu avem cum sa ne asteptam la o scadere a pretului locuintelor de vreme ce numai anul trecut materialele si materiile prime au inregistrat o crestere de 10-15% cu aproape 8% peste rata inflatiei.

Pentru a stabiliza preturile la locuinte reprezentantul UNPR a declarat ca statul roman ar trebui ca, in zonele metropolitane, sa concesioneze terenurile, nu sa le vanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri