GlassCorp a investit peste 10 milioane de euro intr-o fabrica de geamuri duplex si securizate in zona industriala a Buzaului, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al GlassCorp, Marius Neagu.

Investitia a fost demarata in urma cu 18 luni. Sumele au fost alocate in proportie de 75% pentru achizitia de echipamente de ultima generatie, restul investitiei fiind directionata in constructia halei industriale si in trainingul personalului.

Capacitatea de productie a fabricii GlassCorp se ridica, la 200.000 de parbrize pe an si peste 1.000.000 mp de geam securizat pentru industria mobilei si electrocasnicelor. „GlassCorp acopera integral gama de geamuri duplex si securizate, avand la dispozitie linii tehnologice complet automatizate de procesare a sticlei. O astfel de situatie ne confera o pozitia privilegiata in Romania si chiar in zona de sud-est a Europei”, a declarat Marius Neagu.

Compania si-ar putea dubla capacitatea de productie printr-o investitie viitoare de circa 7,5 milioane de euro. GlassCorp intentioneaza sa incheie contracte pentru livrarea de parbrize cu Dacia si Ford.

Pana la finele anului 2009, GlassCorp estimeaza o cifra de afaceri de 8 milioane de euro. „In acest moment nu avem concurenti in piata. Exista companii care acopera doar partial zonele noastre de competenta. Pe piata geamurilor pentru industria auto suntem cel mai important producator din Romania care poate furniza geamuri pentru prim-montaj”, a adaugat Marius Neagu.

GlassCorp este o investitie 100% romaneasca. Constructia fabricii din Buzau va reduce costurile componentelor pentru producatorii din zona auto, mobila si electrocasnice. Potrivit oficialului companiei in cinci ani de zile investitia de la Buzau va fi amortizata.

„Speram la o cota de piata de 25% atat pentru geamuri securizate cat si pentru parbrize", a mai spus presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Potrivit estimarilor lui Marius Neagu, piata de geam securizat este evaluata la cinci milioane de metri patrati pe an, valoarea totala a pietei ridicandu-se la 20-30 de milioane de euro.

Compania GlassCorp a fost infiintata in anul 2005 si este detinuta in proportie de 90% de catre Nordexo, ai carei proprietari sunt oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri