Fresenius NephroCare Romania a inaugurat un centru de dializa in Bacau, investitie ce se ridica la suma de 2,7 milioane de euro si intentioneaza deschiderea altor cinci centre in tara.
Centrul de dializa inaugurat in Bacau este deservit de o echipa medicala alcatuita din patru medici si 23 de asistenti medicali si este dotat cu 38 de masini de dializa, fiind astfel capabil sa asigure tratamentul a peste 200 de pacienti.

“Sistemul de sanatate din Bacau si din regiune avea mare nevoie de un centru de dializa care sa opereze la standarde europene, indiferent de regimul de functionare, public sau privat. Nu ne permitem sa riscam utilizand improvizatii in sanatate, cu atat mai putin in dializa, care reprezinta o procedura vitala”, a declarat medicul sef al centrului de dializa Fresenius NephroCare, dr. Leonard Rosu.

Centrul beneficiaza de un microclimat controlat (purificarea aerului si controlul umiditatii si al temperaturii), de dotari de ultima generatie si de norme complete de protectie pentru angajati.

“Tratamentul pe care il garantam pacientilor in centrele noastre din Romania este identic din punct de vedere calitativ cu acela asigurat in orice alta tara europeana. Ma refer atat la dotari si terapii, cat si la nivelul de pregatire al personalului”, a precizat directorul operational al Fresenius NephroCare, Cosmin Borda.

In Romania, Fresenius NephroCare intentioneaza sa deschida, pana in anul 2010, alte cinci clinici, in Brasov, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Deva. Valoarea planificata a investitiilor se ridica astfel la aproximativ 20 de milioane euro, iar capacitatea totala de tratament va fi de peste 2.000 de pacienti.
Compania detine in prezent patru clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta si Oradea, centre in care beneficiaza deja de tratament 900 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania este lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, avand o cota de piata de 39% la finalul primului trimestru al acestui an. Compania estimeaza cresterea acestei cote la peste 46% pana la finalul celui de-al doilea trimestru.

Totodata, compania estimeaza inregistrarea unei cifre de afaceri de circa 19,3 milioane euro in acest an, in crestere cu circa 90% fata de anul trecut, a declarat la sfarsitul lunii mai directorul operational al companiei, Cosmin Bordea. P entru anul 2009, estimarile cifrei de afaceri se ridica la circa 31 milioane euro, iar pentru anul 2010 la aproape 36 milioane euro. Aceasta evolutie a cifrei de afaceri este posibila datorita dezvoltarii retelei de clinici, spun reprezentantii companiei.

Potrivit specialistilor companiei, situatia centrelor publice de dializa din Romania este sub media europena. Astfel, in Romania sunt tratati 287 de pacienti per milion populatie fata de media europeana de 500 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania face parte din Grupul Fresenius, care mai este prezent in Romania si prin divizia de import si distributie de echipament pentru dializa, Fresenius Medical Care.

In 2007, Grupul Fresenius oferea servicii de dializa in 31 de tari avand 2.240 de centre. Numarul pacientilor Grupului se ridica in 2007 la 174.000.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri