Operatorul olandez de supermarketuri Spar a deschis al 16-lea magazin al retelei in Chisineu-Cris, judetul Arad, in urma unei investitii de 650.000 de euro.

"Acesta este cel de-al saisprezecelea supermarket din Romania deschis de retailerul international Spar, obiectivul de dezvoltare pentru anul 2008 fiind inaugurarea a inca zece magazine deschise in format supermarket", potrivit unui comunicat al companiei.

Grupul Spar a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, iar in prezent reteaua detine supermarket-uri in Arad, Resita, Deva, Odorheiu-Secuiesc, Alba Iulia (trei magazine), Targu-Mures, Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe, Petrosani si Constanta.

Obiectivul pentru anul 2008 prevede deschiderea a inca zece supermarketuri. Costul mediu de amenajare a unui magazin este de 1,5 milioane de euro.

Reteaua olandeza a realizat anul trecut vanzari de 37,5 milioane de euro in cele 14 magazine din Romania, in crestere de circa sase ori fata de nivelul de 6,14 milioane euro din 2006, anul intrarii pe piata.

Obiectivul de dezvoltare al Spar pe termen mediu prevede deschiderea a 55 de magazine, inclusiv in Bucuresti, tinta finala fiind crearea unei retele de 250 de unitati la nivel national.

Supermarketurile sunt operate de firma Spar din Arad, care detine franciza pentru Romania a grupului olandez . Compania romaneasca, parte a Astral Impex Arad, intentioneaza sa extinda franciza si prin intermediul altor parteneri din tara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si