Pe lista de plecari voluntare deschisa de conducerea Arcelor Mittal Hunedoara s-au inscris de aproape trei ori mai multi siderurgisti decat numarul maxim de angajati la care conducerea societatii este dispusa sa renunte.
Lista cu plecari voluntare a stat deschisa o saptamana, timp in care 200 de ingineri, maistri si muncitori s-au inghesuit sa se inscrie (aproximativ 15% din numarul total al angajatilor), renuntand de buna voie la locul de munca, in conditiile in care excedentul de personal este doar de 70 de persoane, potrivit NewsIn.

„Lista de inscrieri a fost inchisa vineri, la ora 16.00, iar in aceasta saptamana vom analiza cererile si vom decide cine poate sa plece. Nu-i putem lasa pe toti sa renunte la locul de munca. Doar cu 70 de angajati aveam mai mult personal decat necesarul pentru productie”, a declarat Remus Patan, director general al ArcelorMittal Hunedoara.

Siderurgistii care au renuntat de buna voie la locul de munca vor primi, la plecare, intre 140 si 180 de milioane de lei vechi, in functie de vechime. In plus, ArcelorMittal Hunedoara le va plati salariile integral, pe o perioada de 6-9-12 luni, tot in functie de vechime.

„Masura este legala, iar sumele acordate angajatilor care pleaca sunt negociate cu sindicatele si stipulate in Contractul Colectiv de Munca” a mai specificat Remus Patan.

Dupa plecarea celor 70 de siderurgisti, la Arcelor Mittal Hunedoara vor mai ramane 1.260 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri