In trecut, mai multe institutii financiare, printre care si Dexia, au fost interesate de preluarea Bancii Carpatica, dar pana in acest moment nu s-a concretizat nimic.

"La aceasta data, BCC deruleaza parteneriate cu multe institutii financiar-bancare internationale. Cel mai vechi partener extern al Bancii Comerciale Carpatica este Commerzbank, institutie cu care BCC are excelente relatii de afaceri", a declarat directorul general al Bancii Carpatica, Nicolaie Hoanta, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in pofida tuturor speculatiilor, nu se poarta discutii legate de participari la capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica din partea Commerzbank.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a suspendat la ora 14:18 actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC), dupa ce au aparut zvonuri despre preluarea institutiei de credit de catre banca germana Commerzbank, a declarat, miercuri, pentru NewsIn Stere Farmache, presedinte-director general al BVB.

Dupa aparitia zvonurilor cu privire la o eventuala preluare, actiunile Bancii Carpatica (BCC) s-au scumpit cu 15% si au ajuns la cotatia de 0,2530 lei/titlu.

Citeste si:

Stere Farmache a adaugat ca limita de pret a fost semnalul care a declansat suspendarea actiunii si, totodata, faptul ca Bursa nu a primit o reactie din partea societatii.

Banca are o valoare de piata de 393,4 milioane lei (107,37 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,22 lei, stabilita la inchiderea sedintei de marti.

Potrivit ultimelor raportari, Ilie Carabulea este actionarul principal al bancii, cu o participatie de 35,82%. De asemenea, Albu Aurel controleaza 9,99% din capitalul social, Tanase Corneliu are 9,84% din actiuni, Olivo Lucio detine 7,87%, iar Olivo Gian Antonio controleaza 6,53% din capitalul bancii.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit brut de 2,6 milioane lei (709.500 euro), in crestere de peste patru ori fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2007, cand BCC a afisat un profit trimestrial de 600.030 lei.