Rompetrol Rafinare a anuntat ca isi va intrerupe activitatea in intervalul 1 - 15 iulie pentru realizarea lucrarilor tehnologice programate, dar si pentru dezvoltarea capacitatii companiei de a produce benzina Euro 5, cu un continut scazut de sulf (10 ppm).
"Sunt operatiuni normale, specifice activitatii unei rafinarii, care vor asigura atat premisele tehnologice necesare imbunatatirii indicatorilor de calitate a produselor Rompetrol, cat si continuarea programului de eficienta energetica si de reducere a emisiilor de CO2. Compania produce si comercializeaza inca din 2006 motorina Euro 5, gama de carburanti urmand sa includa de la 1 ianuarie si benzina Euro 5”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu.

Potrivit unui comunicat de presa emis joi de companie, oprirea va viza schimbarea catalizatorilor si alte proiecte. Rompetrol Rafinare va asigura din stocuri livrarile de produse catre clienti, in perioada mentionata, conform datelor companiei.

Grupul Rompetrol a alocat in acest an peste 164 de milioane USD pentru continuarea pogramului de investitii la rafinarie. Compania estimeaza in 2008 procesarea unei cantitati de materie prima de aproximativ 4,1 milioane tone (3,94 milioane tone titei), in crestere fata de anul trecut cand a atins un nivel de 3,8 milioane tone. In luna mai a acestui an, rafinaria a consemnat cea mai mare cantitate procesata de titei din istoria sa, de aproximativ 405.000 de tone.

Rompetrol Rafinare a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 3,3 miliarde USD, in crestere cu 27% fata de 2006, in timp ce profitul operational (EBITDA) s-a majorat cu 12%, ajungand la 136 milioane USD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri