Consiliul Concurentei (CC) a sanctionat-o pe Luchi Georgescu cu amenda in valoare de 507.521 lei pentru omisiunea notificarii concentrarii economice realizate prin preluarea controlului asupra SC Vincon Vrancea SA.
Preluarea controlului Vincon Vrancea de catre Luchi Georgescu reprezinta o concentrare economica si trebuia notificata Consiliului Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic prin care s-a dobandit controlul, in vederea analizarii acesteia din perspectiva compatibilitatii cu un mediu concurential normal pe piata romaneasca.

Conform CC, notificarea in cauza a fost realizata cu intarziere, fapt ce reprezinta contraventie si a fost sanctionata conform prevederilor legale.

"Analiza Consiliului Concurentei a stabilit ca preluarea controlului Vincon de catre Luchi Georgescu nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante sau pe o parte a acestora, fiind compatibila cu un mediu concurential normal. Concentrarea economica analizata implica o integrare pe verticala, deoarece doamna Luchi Georgescu detinea, la momentul preluarii controlului Vincon Vrancea, producator, si controlul asupra Vincon Distribution, distribuitor", mentioneaza autoritatea de concurenta.

SC Vincon Vrancea SA activeaza pe pietele productiei de vinuri, bauturi alcoolice spirtoase, otet si produse de dezinfectare, iar SC Vincon Distribution SRL activeaza pe piata comercializarii cu ridicata a bauturilor.

Conform dispozitiilor Legii Concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro, in exercitiul financiar anterior, si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro, in exercitiul financiar anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri