Retailerul francez de articole sportive Decathlon va deschide in martie 2009 primul sau magazin de pe piata romaneasca, situat in Capitala in centrul comercial Militari Shopping, in urma unei investitii de patru milioane euro, a declarat Fabrice Beschu, responsabil cu operatiunile Decathlon in Romania.

"Primul magazin va fi deschis in centrul comercial din Bucuresti, Militari Shopping si va costa circa patru milioane de euro. Tinta noastra pentru piata din Romania este de 14 magazine in urmatorii zece ani, fiind vizate primele opt orase importante din tara. Magazinele vor fi atat in centre comerciale cat si de sine statatoare", a declarat Fabrice Beschu, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca magazinul Decathlon din Militari va avea initial o suprafata de 4.000 metri patrati, ce va fi extinsa ulterior la 5.000 metri patrati. Magazinul va comercializa atat produse proprii Decathlon cat si alte articole sportive apartinand unor marci internationale precum Nike sau Adidas.

Decathlon este este al doilea lant de retail de articole sportive din Europa, iar la nivel mondial opereaza peste 400 de magazine. Cea mai mare piata de desfacere a companiei este Franta care furnizeaza peste 45% din cifra totala de afaceri a Decathlon.

Compania Decathlon a fost fondata de Michel Leclercq care a deschis in 1976 primul magazin cu autoservire specializat in vanzarea de articole sportive, in apropierea orasului Lille din nordul Frantei. Compania are acum divizii specializate pentru cercetare si design, productie, logistica si retail. Actionarii Decathlon erau in 2006, Mulliez Group, fondatorul si proprietarul lantului Auchan (44%), familia Leclerq (43%) si angajati ai companiei (13%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
FOTO Un nou magazin MyAuchan in Capitala. Cum arata