“Evolutia foarte buna in prima parte a anului vine pe fondul unei cresteri generale a pietei de profil estimate la 30-35% pentru 2008, a investitiilor in dezvoltarea punctelor de lucru existente si a deschiderii unui nou centru de distributie. Volumul investitiilor se ridica dupa primele 6 luni la un milion euro si ne propunem ca pana la finele anului sa depasim 1,5 mil euro”, a declarat Marius Ghenea (foto), presedinte VikingProfil.

Estimarile viitoare se bazeaza in special pe cresterea pietei de profil, pe noile filiale recent deschise in tara si pe investitiile in capacitatea de productie. VikingProfil isi va mari capacitatea de productie cu peste 75% prin punerea in functiune a doua noi linii de productie recent achizitionate. Compania a anuntat intentia de a se extinde pana la finalul anului 2008 si iin alte locatii din Moldova, Dobrogea si Banat, planificand sa incheie anul 2008 cu cel putin 5 filiale pentru productie si distributie.

„Prima parte a anului este, in general, o perioada mai putin profitabila in industria de profil, multe companii din domeniu raportand pierderi la 30 iunie, din motivul sezonalitatii semnificative in constructii, o industrie in general fara multa activitate in sezonul rece”, a adaugat Marius Ghenea.

Compania a realizat in primul semestru al anului o crestere cu 50% a profitului net fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel estimarile initiale pentru anul 2008, datorita vanzarilor directe eficiente si orientarea scatre furnizori importanti pe plan mondial, cum ar fi ArcelorMittal, Corus sau Ruukki. VikingProfil estimeaza pentru 2008 un profit net total anual de peste 400.000 euro, respectiv aproximativ 7% din vanzari si un EBITA anual de circa 650 mii euro sau 11% din vanzari.

Citeste si:

„Investitia in VikingProfil a fost un moment oportun pentru intrarea pe piata constructiilor, acum cand ritmul de crestere anual al pietei depaseste 30%”, a incheiat Marius Ghenea, presedinte si actionar majoritar VikingProfil.

Marius Ghenea a intrat la inceputul anului cu participare majoritara in actionariatul Viking Profil din postura de business angel, postura din care deruleaza si alte investitii in domeniul online, advertising, productie si solutii pentru instalatii in domeniul constructiilor.

VikingProfil este o investitie cu capital 100% romanesc specializata in productia si distributia sistemelor de invelitori metalice tip tigla metalica, piese de finisaj, precum si toata gama elementelor componente.

VikingProfil a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro si estimeaza pentru anul 2008 o crestere a vanzarilor pana la 6 milioane euro. Compania a fost infiintata in 2005 la Ploiesti, in prezent are filiale si in Bucuresti, Craiova si Cluj si are printre furnizorii de materie prima pe cei mai importanti producatori de otel la nivel mondial, cum ar fi ArcelorMittal, Corus sau Ruukki.