Actionarii Rulmenti Barlad (RBL) au aprobat participarea la infiintarea unei companii de producere si desfacere a rulmentilor , in India, cu un capital social de maximum 5 milioane dolari, impreuna cu Urb Europe si cu alti actionari din India, au anuntat reprezentantii companiei.

Rulmenti Barlad ar urma astfel sa aduca, impreuna cu Urb Europe, un aport de 50% la capitalul social, iar cealalta jumatate va fi reprezentata de contributia investitorilor indieni.

In sedinta din 3 iulie, actionarii Rulmenti Barlad au aprobat si participarea companiei cu 1,06 milioane lire turcesti (circa 530 milioane euro) la majorarea capitalului social al filialei sale Anadolu Rulman Imalat Sanayi Ve Ticaret, din Duzce, Turcia. Suma cu care compania va participa la majorarea capitalului filialei turcesti, este proportionala cu detinerea de 50% pe care o are la aceasta societate.

Actionarii au mai aprobat vanzarea unei cladiri si a unui teren detinute de companie si construirea de locuinte, prin intermediul unui dezvoltator imobiliar, pe unul dintre terenurile Rulmenti Barlad. Dupa finalizarea constructiilor, compania va primi 25% din apartamentele construite, pe care intentioneaza sa le vanda.

O alta hotarare se refera la contractarea unui credit de investitii de 2,5 milioane euro.

Rulmenti Barlad are un capital social de 100,28 milioane lei, divizat in 40,11 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este detinuta de Kombassan Insaat Tarim Ve Sanayii Isletm, care controleaza 90,70% din capital. SIF Moldova detine 6% din totalul actiunilor.

Titlurile Rulmenti Barlad se tranzactioneaza la categoria "Nelistate" a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul RBL. Rulmentul Barlad are o valoare de piata de 88,25 milioane lei, conform ultimei cotatii de 2,20 lei, inregistrata in sedinta de tranzactionare din 30 iunie.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fabrica de rulmenti URB din India va fi condusa de manageri romani