Jumbo, cel mai mare vanzator de jucarii din Grecia, nu va intra pe piata din Romania inainte de 2013 si se va concentra asupra activitatilor din Bulgaria, unde performantele grupului au depasit estimarile, a declarat pentru Reuters directorul executiv al Jumbo, Tolis Vakakis.

"Nu vom incepe nicio activitate in Romania in urmatorii cinci ani", a declarat Vakakis in cadrul unui interviu telefonic. "Din moment ce performantele din Bulgaria ne-au depasit asteptarile, nu avem niciun motiv pentru care sa ne impartim eforturile intre cele doua tari".

Jumbo opereaza in prezent 41 de magazine in Grecia, Cipru si Bulgaria si planuieste sa isi extinda reteaua pe plan intern si pe plan extern la 64 de unitati.

Grupul este increzator ca va atinge tinta de profit pentru 2008, in ciuda cresterii costurilor, pe fondul scumpirii petrolului si al grevelor angajatilor din porturile grecesti, a mai spus directorul executiv.

Saptamana trecuta, Jumbo a afisat o crestere de 17,9% a vanzarilor anuale de pana la sfarsitul lunii iunie, la 404 milioane euro, potrivit estimarilor, datorita extinderii retelei de magazine.

Compania tinteste o crestere a profitului net cu 21,4% in anul fiscal ce s-a incheiat in iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Arctic donează electrocasnice de peste 1 milion de lei pentru spitale
Setari Cookie-uri