Companiile OMV, Rompetrol si Petrom vor construi benzinariile de pe ambele sensuri ale Autostrazii Soarelui, au anuntat astazi reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
CNADNR a stabilit firmele care vor construi benzinarii pe Autostrada Soarelui in urma desfasurarii licitatiilor. Lotul 1 a fost castigat de OMV, la km 49 pe ambele sensuri. Lotul 2 revine aceleasi firme, la km 66 (+ 800) pe ambele sensuri.

Lotul 3 a fost adjudecat de Rompetrol, care va construi benzinarii la km 88 (+ 300). De asemenea, Petrom a adjudecat si Lotul 5, la km 139 (+830).

Petrom va avea Lotul 4, la km 111 (+770).

Reprezentanti CNADNR au declarat ca se incearca, in negocieri cu cele trei firme castigatoare, ca pana la terminarea construirii benzinariilor sa fie montate benzinarii mobile pe ambele sensuri ale A2.

Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania considera ca este necesar ca pe perioada estivala firmele castigatoare ale licitatiei sa instaleze benzinariile mobile pentru ca turistii sa poata alimenta pana la Cernavoda.

De asemenea, reprezentantii CNADNR au estimat ca lucrarile vor dura pana la sfarsitul lunii noiembrie 2008, pentru construirea unei benzinarii fiind necesare aproximativ patru luni.

Companiile Rompetrol, Petrom, OMV, MOL si Agip au depus pana in 22 aprilie (termenul limita), ofertele pentru construirea de benzinarii pe traseul autostrazii Bucuresti-Cernavoda.

Fostul director al CNADNR, Mihai Grecu, a anuntat, la momentul scoaterii la licitatie a terenurilor pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti pe Autostrada Soarelui, ca "este vorba despre zece benzinarii, cinci perechi, pe stanga si pe dreapta autostrazii". Prima statie de carburanti va fi plasata la kilometrul 49, iar ultima la kilometrul 139, aproape de Cernavoda.

Pe tronsonul A2 Bucuresti - Cernavoda, pentru amplasarea statiilor de alimentare cu carburanti au fost luate in considerare ca fiind corespunzatoare spatiilor de servicii urmatoarele locatii: kilometrii 49 plus 000, 66 plus 800 , 88 plus 300, 111 plus 770 si 139 plus 830. Durata de concesionare a terenurilor va fi de 30 de ani, iar valoarea estimativa a redeventei, precum si pozitia definitiva a amplasamentelor vor fi in conformitate cu "Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri