Reteaua de farmacii Centrofarm, unul din primii jucatori de pe piata de retail farmaceutic, a inregistrat in primul semestru din 2008 vanzari in valoare de 13,9 milioane de euro (50 mil. lei), in crestere cu 76% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Bazandu-se pe rezultatele pozitive de pe primul semestru din 2008, cei de la Centrofarm asteapta o crestere substantiala a cifrei de afaceri pentru anul in curs. “Estimam o crestere cu aproximativ 80% a cifrei de afaceri anul acesta comparativ cu 2007 cand aceasta s-a cifrat la 18,7 milioane de euro. Aceasta crestere va fi posibila prin deschiderea de noi farmacii, dar si prin cresterea vanzarilor in farmaciile deja existente care nu au ajuns inca la maturitate”, a declarat, pentru Wall-Street, Dorin Catana (foto), director general Centrofarm.

Dupa ce anul trecut s-a finalizat procesul de modernizare si reasezare pe piata a brandului Centrofarm, anul acesta a inceput un proces agresiv de estinderea a retelei. “De la inceputul anului si pana acum am deschis deja 9 farmacii, iar pana la sfarsitul lui 2008, avem in plan inaugurarea a inca cel putin 20 de locatii, cu o invesatitie cuprinsa intre 150-200.000 de euro pentru fiecare unitate”, afirma reprezentantul Centrofarm.

Aliniindu-se trendului de pe piata, si cei de la Centrofarm au inceput sa acorde o atentie din ce in ce mai sporita produselor dermato-cosmetice si celor de igena personala care ocupa deja o pondere de 25% din totalul vanzarilor retelei de farmacii.

Referitor la cresterea piaetei pe care evolueaza, previziunile directorului Centrofarm sunt temperate. “Desi in prima jumatate a anului am fost mai optimisti inprivinta cresteri pietei, acum estimam ca procentul de crestere din acest an va fi inferior celui de anul trecut”, a explicataCatana.

Centrofarm este cel mai vechi lant de farmacii din Romania, cu o istorie de 75 de ani pe piata locala. Investitiile in rebranding au inceput insa in 2005, atunci cand lantul de farmacii a fost preluat de omul de afaceri portughez cu mare experienta in domeniul farmaceutic, Alain Bonte.

Piata farmaceutica romaneasca este una dintre cele mai dinamice din Europa Centrala si de Est, cu cresteri anuale pana in 2007 intre 20-25%. Anul trecut primii 10 jucatori din domeniul distributiei de medicamente au inregistrat afaceri de peste 1,3 miliarde de euro.

In primul trimestru al acestui an, piata farmaceutica locala a crescut cu doar 4%, in comparatie cu 25% cat a fost cresterea in aceeasi perioada a lui 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri