Bere Azuga devine actionar majoritar al Perla Covasnei si intra pe piata apei minerale

Bere Azuga (BEGY) a intrat pe piata apei minerale, dupa ce a cumparat pe piata Rasdaq 38,08% din capitalul social al Perla Covasnei (PELA) si a preluat un actionar minoritar al producatorului de apa minerala, arata un comunicat transmis pietei Rasdaq.

Bere Azuga a cumparat in sedintele de joi si vineri ale pietei Rasdaq mai multe pachete de actiuni Perla Covasnei (PELA), reprezentand 38,08% din capitalul social, pentru 4,1 milioane lei. Titlurile PELA au fost cumparate la un pret mediu de 2,14 lei.

In acelasi timp, compania a preluat 95% din partile sociale ale societatii Mixt-Elis SRL, actionar minoritar al Perla Covasnei, cu o participatie de 12,56%. In urma celor doua achizitii, Bere Azuga a ajuns la o detinere de 50,002% din capitalul social al producatorului de apa minerala, pachet ce ii asigura controlul companiei.

Perla Covasnei a imbuteliat anul trecut 17 milioane litri de apa minerala si a avut afaceri de peste 12 milioane lei. Compania mizeaza pentru acest pe o cifra de afaceri cu 40% mai mare, de 17 milioane lei, pe fondul unei cresteri a volumului de productie cu 47%, pana la 25 milioane litri. In acelasi timp, Perla Covasnei estimeaza un profit net de 1 milion de lei.

Titlurile Bere Azuga se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul BEGY. Valoarea de piata a companiei este de 33,88 milioane lei (9,34 milioane euro), conform ultimei cotatii de 14,40 lei, stabilita in sedinta de marti a pietei Rasdaq.

Societatea Perla Covasnei (PELA) are un capital social de 500.111 lei, divizat in 5 milioane titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PELA.
Potrivit ultimei cotatii, de 2,25 lei, inregistrata in sedinta de marti, compania are o capitalizare de 11,25 milioane lei (3,12 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri