Producatorul de gaze naturale Romgaz a comandat studiul de fezabilitate pentru a vedea daca are loc pe piata pentru a deveni si producator de energie electrica, studiul urmand a se finaliza la sfarsitul lunii septembrie, a declarat directorul general al Romgaz, Francisc Toth.

"In curand urmeaza sa semnam contractul cu un institut de cercetare in domeniul energiei din Bucuresti, care va efectua pentru noi studiul de fezabilitate, pentru a vedea daca exista loc pe piata pentru Romgaz pentru a deveni producator de energie electrica si daca zona gandita de noi este potrivita. Dansii ne-au promis ca la sfarsitul lunii septembrie studiul de fezabilitate va fi gata. Daca avem loc (pe piata de energie electrica, n.r.), dam drumul la proiect", a declarat directorul general al Romgaz, Francisc Toth, citat de NewsIn.

Francisc Toth a mai spus ca in urma studiului de fezabilitate, se va vedea in ce conditii Romgaz poate deveni producator de electricitate si care este zona cea mai potrivita pentru amplasarea posibilei unitati de producere a energie electrice.

"Oricum, in cazul in care acest proiect nu se va concretiza, avem alte proiecte la care ne gandim. Vrem sa devenim mai incisivi pe piata externa, in afara celor doua proiecte din Polonia si Slovacia. Incercam sa vedem si unde sa mai concesionam terenuri", a explicat directorul general al Romgaz.

Reprezentanti ai Romgaz declarau, la 6 iulie 2007, ca producatorul si furnizorul de gaze naturale din Romania intentioneaza sa devina si producator de energie electrica si analizeaza orice oportunitate aflata in concordanta cu strategia sa de diversificare a activitatii in privinta utilizararii resurselor energetice.

Ministerul Economiei si Finantelor este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si