Retailerul francez Carrefour a inregistrat in primul semestru din 2008, pe piata din Romania, vanzari totale de 508 milioane de euro, in crestere cu 40,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Carrefour va intra in clubul companiilor miliardare de pe piata romaneasca daca in al doilea semestru va raporta cel putin aceeasi valoare a vanzarilor ca in primele sase luni, lucru foarte probabil dat fiind faptul ca a doua parte a anului aduce vanzari mai mari pentru orice retailer.

In al doilea trimestru al anului 2008, retailerul a avut vanzari de 274 milioane de euro, mai mari cu 43,5% fata de perioada similara a anului precedent, cand a raportat vanzari de 191 milioane de euro.

Carrefour Romania opereaza in prezent 15 hipermarketuri la nivel national, din care sase in Capitala. Retailerul va continua strategia de extindere in tara, in 2008-2009, cand va mai deschide noi hipermarketuri la Oradea, Buzau, Sibiu, Deva, un al doilea hipermarket la Braila, Iasi si Constanta si inca un hipermarket in Bucuresti, in Berceni.

Carrefour Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, cu o crestere de 42,2% fata de 2006. In 2008, Carrefour se asteapta sa depaseasca o cifra de afaceri de un miliard de euro.

La nivel international, Carrefour a afisat o crestere cu 6,7% a vanzarilor din trimestrul al doilea, raportata la afacerile din perioada echivalenta de anul trecut si a estimat ca profitul operational va avansa cu cel putin 5% in a doua jumatate a anului.

Lantul francez de magazine, care a inregistrat venituri de 23,721 miliarde euro (37,29 miliarde dolari) in perioada celor trei luni incheiata in iunie, a aratat ca activitatea comerciala s-a inrautatit in perioada analizata si a anuntat ca intentioneaza sa grabeasca relansarea hipermarketurilor sale.

Carrefour a prezentat tinte detaliate pentru anul in curs, care au inclus o crestere a profitului operational in paralel cu vanzarile, o crestere a veniturilor, la un curs valutar constant, asemenea rezultatelor anului trecut si a estimat o lichiditate operationala de aproape 1,5 miliarde euro.

Titlurile Carrefour s-au ieftinit cu aproape 37% de la inceputul anului pana in prezent, raportat la o scadere cu aproape 33% a indicelui european DJ Stoxx pentru sectorul vanzarilor cu amanuntul.

Carrefour, care este prezent pe piata romaneasca, anuntase, in 26 iunie, ca este increzator cu privire la vanzarile din 2008, calculate la niveluri constante ale taxei pe valoarea adaugata (TVA) si cursuri de schimb, care ar trebui sa creasca intr-un ritm similar celui din 2007, de 7%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Auchan incepe toamna in forta: online si comert de proximitate