Zentiva a anuntat ca, incepand cu luna iulie, Marius Topala a preluat functia de director comercial al Diviziei Consumer Health Care a companiei.

Marius Topala (foto) are o experienta manageriala de 14 ani in piata farmaceutica si in domenii conexe, iar in cadrul companiei va avea responsabilitati referitoare la coordonarea activitatilor de marketing, vanzari si suport in cadrul diviziei CHC.

"Pentru anul in curs, obiectivele sale sunt demararea unor campanii integrate de comunicare pentru toate brandurile importante ale Zentiva, inclusiv revitalizarea brandurilor traditionale Algocalmin si Antinevralgic, perfectionarea suportului informational al diviziei si continuarea programului de training al echipei de vanzari Zentiva. Marius Topala va coordona o echipa alcatuita din aproximativ 40 de oameni", arata compania.

Noul director comercial al Diviziei Consumer Health Care are 44 de ani si a absolvit Facultatea de Medicina Generala Bucuresti si Programul EMBA al ASE&University of Washington. Inainte de a se alatura Zentiva, Marius Topala a detinut functii de conducere in companii precum GlaxoSmithKline, General Electric Medical sau Novartis Consumer Health.

Zentiva N.V. este o companie farmaceutica internationala care se concentreaza asupra dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse farmaceutice generice moderne de marca. Compania detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice. Cresterea se va baza pe dezvoltarea organica a activitatilor existente si pe achizitii selective, mentinandu-si in acelasi timp dinamica profitabilitatii.

Portofoliul de produse al Companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia. Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra. Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9 %), Generali PPF Holding B.V. (19,2 %) si Fervent Holdings Limited (7,6%).

Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 42,4% din actiunile companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Frank Wagner, CEO Lidl România: Planurile retailerului pentru 2020
Setari Cookie-uri