Actiunile companiei postale olandeze TNT NV s-au apreciat cu aproape 30% pe fondul unei stiri aparute pe 11 iunie, conform careia ar urma sa fie achizitionata de compania americana FedEx Corp, arata Reuters, citat de NewsIn.

Cotidianul britanic Financial Times scrie ca FedEx doreste sa-si extinda serviciile europene de curierat si ca atat acesta cat si rivalul sau, United Parcel Service (UPS), vor sa cumpere serviciile companiei TNT.

Reprezentantii companiei olandeze nu au comentat stirea.

“O asemenea decizie ar fi protrivita din punct de vedere strategic pentru FedEx, avand in vedere ca serviciile sale sunt destinate cu precadere pietei din Statele Unite si nu are o prezenta semnificativa in Europa”, conform analistului Axel Funhoff, ING.

Acesta a adaugat ca in cazul unei licitatii formale pentru achizitionarea companiei TNT, ar putea exista o contraoferta din partea UPS, care detine fonduri mai mari.

Actiunile TNT s-au apreciat cu 27%, la 23,57 euro, avand cea mai mare crestere in cadrul indicelui DJ Stoxx, pentru bunuri si servicii industriale. Acesta s-a apeciat cu 2,1%.

TNT, cel de-al doilea jucator European de pe piata de curierat si logistica, se asteapta sa piarda in 2008 monopolul exercitat la scara nationala pe piata olandeza, din cauza competitiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus| Carrefour plafonează prețurile pentru până la 500 de produse
Setari Cookie-uri