Concurenta analizeaza preluarea Curiero de catre RTC Holding

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata de catre RTC Holding BV, prin dobandirea controlului unic asupra Curiero SA.

"Autoritatea de concurenta va analiza operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva", sustin reprezentantii Consiliului Concurentei.

Conform Legii concurentei sunt supuse controlului pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a societatilor implicate intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Curiero SA este prezenta pe piata serviciilor postale si pe piata de transport marfa.Curiero a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane de euro in 2007, cu 85 % mai mare fata de anul precedent. Compania detine peste 70 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo.

Grupul RTC Holding BV este prezent pe aceste piete prin intermediul TCE Logistica SRL care a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, iar profitul operational s-a ridicat la 750 de mii de euro. Compania a transportat in 2007 peste 2,2 miloane de colete si 220.000 de paleti. Acestea au reprezentat 120.000 de tone de marfa, in crestere cu 20% fata de 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri